İstanbul Tıp Fakültesi İngilizce Tıp Bölümü

Fakültemiz 190 yıllık tecrübesi ile 2017-2018 Eğitim yılında İngilizce Tıp Programını açarak yeni bir döneme başlamıştır. İngilizce Tıp Programına 2017-2018 eğitim döneminde kayıt hakkı kazanan 62 öğrencimizden, 44’ü yapılan “Zorunlu İngilizce Yeterlilik Sınavı’nda başarılı olmuştur. 18 öğrencimiz İstanbul Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu’nda İngilizce hazırlık sınıfında öğrenim görmüştür. Yabancı Dil Eğitim Öğretiminde uyulacak esaslar hakkındaki Yönerge’nin madde 5 uyarınca “İstanbul Üniversitesinin zorunlu hazırlık sınıfı öngörülen programlarına kabul edilen öğrencilerin Almanca, Fransızca, İngilizce ve Türkçe yabancı dil bilgileri, Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından yapılan Yabancı Dil Yeterlilik Sınavı ile tespit edilir. Yeterlilik sınavında başarı notu, 100 tam puan üzerinden 70 puandır. Yeterlilik sınavı başarı notu, yukarıda belirtilen puanlardan aşağı olmamak kaydıyla ilgili birim kurullarının kararıyla değiştirilebilir.” ifadesi gereğince Fakültemizde bu baraj notu 70 olarak uygulanmaktadır.
İngilizce Tıp Programında Molecular Basıc Of Life, cell (hücre), tissue (doku), Lıfe Stages, Movement 1, vertical corridor olarak Dönem 1 müfredatında yer almaktadır.

İngilizce Eğitim

Öncelikle neden ingilizce tıp? Hepimiz biliyoruz ki tıp sürekli gelişmekte olan, yeniliklere ve güncellemelere çok açık bir bilim dalı. Bu yenilikler de araştırmalar ve sonucunda yayınlanan makaleler aracılığıyla bilim dünyasına sunulmakta. Bu makalelerde kullanılan dil ingilizce olduğundan ingilizce tıp eğitimi almış doktorların bilimsel araştırma ve makalelerin okunması ve bizzat yazılması konularında avantajlı olduğunu görebiliyoruz. Ayrıca yurt dışında kongrelere katılmak isteyen, diğer ülkelerden meslektaşları ile iletişim halinde olup “evrensel” bir doktor olmayı hedefleyen öğrenciler için kolaylık sağladığı söylenebilir. Bunun yanında unutulmamalıdır ki ana dilde eğitim görmemek özellikle birinci sınıfta öğrencileri zorlayabilmekte. Ama tıp eğitiminin latince ağırlıklı olması ve belirli bir kelime havuzuna sahip olması sayesinde belli bir alışma süreci sonrasında çok fazla problem görülmemekte.

Çapa’da İngilizce

İstanbul Tıp Fakültesinde ingilizce bölümünde okumanın yabancı dilde tıp eğitimi haricinde sağladığı birkaç ayrıcalık daha var. Öncelikle sınıf kontenjanı yaklaşık 60 kişi. Sınıfta öğrenci sayısının az olması derslerin daha interaktif işlenmesini ve sınıf içi hocalarla/sınıf arkadaşlarıyla daha kolay iletişime geçilmesini sağlıyor. Sınıfta derslerin tamamına yakını ingilizce işleniyor, yani bölüm misyonundan ödün vermiyor. Bölümde araştırmalara yönelik ek uygulamalar mevcut. Bu şekilde İstanbul Tıp Fakültesi ingilizce bölümü her türlü hasta ve hastalığı barındıran, müthiş bir tıp tarihine sahip Çapa kampüsü alanının içinde özel, ayrıcalıklı bir eğitim görme fırsatını siz öğrencilere sunuyor.