Resim ve Heykel Kulübü

İstanbul Tıp Fakültesi Resim ve Heykel Kulübü, 1974 yılında kurulmuş olup fakültemizin köklü kulüplerinden biridir. Yalnızca resim değil; heykelden vitraya görsel sanatların çeşitli dallarında çalışma yapmak isteyen pek çok öğrenciye 1974’ten bu yana atölye imkanı sunar. Atölyenin temizliğinden, sergi hazırlığına kadar kulüple ilgili tüm çalışmalar kolektif olarak yürütülür. Sene boyunca, her hafta düzenli olarak gerçekleştirdiğimiz karakalem ve yağlıboya dersleri, birlikte öğrendiğimiz, geliştiğimiz ve ürettiğimiz harika zamanlardır. Mayıs ayının 2.haftasında gelenekselleşmiş sene sonu sergimizde, tüm yıl boyunca ortaya çıkardığımız bu ‘eserler’ sergilenir. Bir haftanın sonunda, sergi yemeği -son yıllarda sergi iftarı- ile seneyi hep birlikte eğlenerek kapatırız.

Kulübün omurgasını oluşturan sergimiz dışında, heykel atölyesi, bez çanta boyama atölyesi gibi çeşitli workshoplar, müze ve sergi gezilerimiz, birlikte yenen akşam yemeklerimiz yıl boyu yaptığımız tüm etkinliklerden yalnızca bazıları. Kulübümüz, görsel sanatlara, özellikle resme ilgi duyan, resim yapmaya başlamak, ya da sanatsal ve kültürel etkinlikler içinde yer almak isteyen öğrencilerden oluşan kalabalık bir aile.

Sosyal medya hesaplarımızı inceleyebilirsiniz.

Faaliyetlerimizi görmek için:

Sanal sergimizdeki çalışmalarımızı görmek için :