Barınma ve Burs İmkanları

Barınma

İstanbul Tıp fakültesi öğrencileri için birçok barınma olanağı vardır. Birçok öğrenci fakülteye kayıt aşamasında genelde fakülte çevresinden ev kiralamayı tercih etmektedir.

Kız öğrenciler için fakülteye yakın konumda yer alan birçok KYK yurdu(devlet yurdu), özel yurt ve apart; aynı zamanda İstanbul Üniversitesi’ne ait yurt imkanı bulunmaktadır. Üniversitemiz bünyesinde yer alan Dr. Safiye Ali Kız Öğrenci Yurdu fakültemizle aynı cadde üzerinde yer almakta olup okula yürüme mesafesindedir. Fakülte öğrencilerimizin yararlanabildiği bu yurtta, YKS Sınavında ilk 500’e girerek fakültemize kayıt hakkı kazanan öğrencilerimiz 6 yıl boyunca yemek ve konaklama hizmetlerinden ücretsiz olarak yaralanabilmektedirler. Yurt odaları 2-3 kişiliktir.(Bu Yurt 2019 yılında hizmete girmiştir.) Bu açıdan yurtta kalmayı arzu eden kız öğrenciler için kontenjan açısından çok bir sorun yaşanmamaktadır. İlk senelerde kız öğrenciler yurtta kalmayı tercih etseler de eve çıkmanın kazandırdığı avantajlar doğrultusunda ileriki senelerde tercihlerini eve çıkmaktan yana kullanmaktadırlar.

Erkek öğrenciler için ise fakülteye birkaç durak uzaklıkta KYK yurtları ve fakülte çevresinde birçok özel yurt ve apart bulunmaktadır ancak yurt imkanları erkekler için kızlar için olduğu kadar gelişmiş değildir. Bu sebeple erkek öğrenciler hem mali hem de yakınlık ve rahatlık açısından fakülte çevresinde ev tutmayı tercih etmektedirler. Üniversitemiz bünyesinde yer alan Şehit Ömer Halisdemir Erkek Öğrenci Yurdu fakültemizle aynı cadde üzerinde yer almakta olup okula yürüme mesafesindedir. Fakülte öğrencilerimizin yararlanabildiği bu yurtta YKS Sınavında ilk 500’e girerek fakültemize kayıt hakkı kazanan öğrencilerimiz 6 yıl boyunca yemek ve konaklama hizmetlerinden ücretsiz olarak yaralanabilmektedirler. Yurt odaları 2-3 kişiliktir. (Bu Yurt 2019 yılında hizmete girmiştir.)

Ev kiraları İstanbul Tıp Fakültesi’nin tarihi yarımada içerisinde çok merkezi bir konumda yer almasından ötürü yüksektir. Kimi öğrenciler fakültemizin ön ve arka girişlerinden İstanbul ulaşım hatlarına doğrudan erişim kolaylığından dolayı başka semtlerde ev tutabilmektedirler.

Üniversite sınavında yüksek başarı elde etmiş öğrencilerimize burs ve ücretsiz yurt imkanı sağlamaktayız.

Burs

1) İstanbul Üniversitesi, LYS’de Üniversitemize yerleştiği puan türünde ilk 200’e giren Lisans Bölümü öğrencilerini  ödüllendiriyor
İlk 200’deki öğrencilerin İstanbul Üniversitesi’ni tercih etmeleri halinde;a) Aylık 300 TL burs,b) Dizüstü bilgisayar,c) Eğitim süresince üniversite yemekhanelerinden ücretsiz yararlanma,d) Eğitim süresince üniversite yutrlarında ücretsiz konaklama olanakları sağlanmaktadır.
2) Her yıl Kredi Yurtlar Kurumu dışında üniversitemizden çeşitli kurum ve kuruluşlar aracılığıyla yaklaşık 9 bin öğrencimize burs olanakları sağlanmaktadır.
3) Her yıl yaklaşık 1200 öğrencimiz yarı zamanlı olarak üniversitemizin çeşitli birimlerinde sosyal güvence altına alınarak çalışmaktadır.
4) Her yıl yaklaşık 500 ihtiyaç sahibi öğrenciye giysi yardımı yapılmaktadır.
5) Her yıl yaklaşık 500 öğrenciye kitap bursu verilmektedir.
6) Kredi Yurtlar Kurumu’na başvuran yaklaşık 18 bin öğrencimiz her yıl burs almaktadır.