Sıkça Sorulan Sorular

Soru: Gerçekten 192 yıllık bir fakülte misiniz? Mekteb-i Tıbbiye’yi Şahane siz misiniz?

Cevap:

  • Evet. İstanbul Tıp Fakültesi, Osmanlı Devleti zamanında 1827 yılında Sultan II. Mahmud döneminde Tıphane-i Amire adıyla kurulmuş daha sonra Sultan II. Abdülhamid döneminde “Mekteb-i Tıbbiye’yi Şahane” olarak ismi değiştirilmiştir. 1911 yılında Sultan Abdulaziz döneminde kurulan İstanbul Darülfununu çatısı altına girmiştir ve 1933 yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde gerçekleştirilen Üniversite Reformuyla İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi adını almıştır. 191 yıl boyunca kapanmadan ve kesintisiz hizmet vermiştir. 1945 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi kurulana kadar Türkiye’nin tek tıp fakültesidir. İstanbul Tıp Fakültesi, İstanbul Üniversitesi’ndeki senato sırası 1’dir. Türkiye’de modern tıp eğitiminin okutulduğu ilk kurumdur. Türkiye’de modern tıbbın gelişimine öncülük etmiş, sayısız hekim ve bilim insanı yetiştirmiştir birçok tıp fakültesinin kurulmasına öncülük etmiştir. “İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa” üniversitesi Tıp Fakültesi (Cerrahpaşa Tıp Fakültesi), “Trakya” Üniversitesi Tıp Fakültesi, “Bursa Uludağ” Üniversitesi Tıp Fakültesi gibi tıp fakülteleri İstanbul Tıp Fakültesi bünyesinden kurulmuştur. Fakültemiz İstanbul Fatih ilçesinin Çapa semtinde yer almasından dolayı halk arasında daha çok Çapa Tıp Fakültesi olarak bilinir. Özetle:  İstanbul Tıp Fakültesi (İTF), öğrencilerine kendini hem mesleki hem kişisel alanda geliştirebileceği uygun ortam sağlamayı amaç edinen, 191 yıllık geleneğine bağlı ve yüzü geleceğe dönük bir kurum. Ülkemizin en köklü tıp fakültesi. (Bu konu hakkında daha ayrıntılı bilgi almak için tıklayınız.)

Soru: Eğitim nerede/ hangi kampüslerde yapılmaktadır? 

Cevap:

  • İstanbul Tıp Fakültesi, İstanbul Üniversitesi’nin Çapa Kampüsünde bulunmaktadır. 110 dönümlük bir arazi üzerinde eğitimimizi vermekteyiz. Arazinin bir kısmında İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi bulunurken bir kısmında ise amfilerimiz, öğrenci meydanımız, yemekhane ve kantinlerimiz ve diğer sosyal alanlarımız bulunmaktadır. 6 yıllık eğitimimizin tamamını bu kampüste ve hastanede vermekteyiz. (Bu konu hakkında daha ayrıntılı bilgi almak için tıklayınız.)

Soru: İstanbul Tıp Fakültesinin konumunun  sağladığı avantajlar nelerdir?

Cevap:

  • Konum itibariyle çok değerli bir yerleşkedeyiz. Ön giriş kapımız T1 Tramvay hattının “Çapa-Şehremini” durağına açılırken arka kapımız M1 Metro hattının “Emniyet-Fatih” durağına yürüyerek 5 dk mesafededir. Millet ve Vatan caddeleri arasında kalmamız açısından otobüs imkanlarımız da çok çeşitlidir. Ayrıca Marmaray ve Metrobüse yakınımızdaki tramvay ve metro sayesinde 10 dk’dan kısa bir sürede ulaşılabilmektedir. Yani evet her yere çok yakınız!  (Bu konu hakkında daha ayrıntılı bilgi almak için tıklayınız.)

 Soru: Eski bir fakültesiniz. Binalarınız da tarihiniz kadar eski. Özel üniversitelere kıyasla kampüs imkanlarınızın kısıtlılığı/ binalarınızın eski olması eğitim kalitenizi ne boyutta etkiliyor?

Cevap:

  • Çok köklü bir fakültedeyiz. Biz binalarımıza “eski” yerine “tarihi” demeyi ne kadar tercih etsek de ilk izlenim açısından aşırı tatmin edici göründüğünü iddia etmiyoruz. Tıp fakültesiyiz, hastaneyle iç içeyiz. Daha ilk yıllarda bile hekim olmayı, hastaların önünden geçerek okula girerken benimsiyoruz. Eğitim alanlarıyla ilgili olarak ise gerek amfiler gerek uygulama laboratuvarlarımız gerekse pratik eğitimlerin verildiği kliniklerimiz olarak modern ve güncel tıp eğitimi açısından nitelikli standartlar fakültemiz tarafından sunulmaktadır yalnızca binalarımız yeni değil tarihidir. Ayrıca fakültemiz gerek teorik ve pratik eğitimdeki gerekse hastanelerinde verilen klinik hizmetler açısından Türkiye’nin en çok branşlaşma, farklılık ve çeşitlilik gösteren tıp fakültesidir. Peki devamlı hastanenin içinde miyiz, hiç mi bize özel bir yer yok? Tabii ki var. “Öğrenci Meydanı” olarak bilinen ve kampüsümüzde ihtiyaçlarımızı karşılayabilen bir meydanımız var. Okul içinde vakit geçirmek için yetiyor bize. Onun dışında binalarımızda sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçlara yönelik birçok alanımız mevcuttur. Şehre uzak ve bir noktada sadece kendi kampüsümüze bağımlı olmadığımızdan, ulaşım kolaylığı bütün İstanbul’u ve İstanbul Üniversitesi’nin tüm imkanlarını kampüs olarak kullanmamıza da imkan sağlıyor tabii ki.

 

Soru: Kontenjanlarınız nasıl, bir sınıfta kaç öğrenci eğitim görüyor? Sınıfların kalabalık olması sizin için problem oluyor mu?  

Cevap:

  • 2019 girişli olarak Türkçe tıp bölümümüze 310, İngilizce tıp bölümümüze 60 adet öğrenci alınacaktır. İngilizce ve Türkçe tıplar farklı sınıflarda eğitim alır, ders programları farklı ancak paraleldir. İngilizce tıp için 60 öğrenci bir sınıfı oluştururken Türkçe tıp için 310 öğrenci aynı amfide ders görmektedir. Bu sayının fazlalığı birçok insanda “kaliteyi, hocaya ulaşımı” etkiler mi sorusunu akla getirse de öğrencilerimiz bunun yaşanmadığının garantisini veriyorlar. Akademisyen kadrosuyla iletişim konusunda kesinlikle sıkıntı çekilmiyor. Hocalarımızın her biri sizleri daha iyi yetiştirebilmek için her türlü fedakarlığa açık. Ayrıca amfilerimiz en arkadaki öğrencinin dahi dersi en iyi şekilde takip edebileceği yeterli donanıma sahip.
  • Laboratuvar derslerinde gruplara ayrılarak dersine göre sayıları farklı seviyelere düşürüyoruz. Böylelikle farklı lablarda değişse de neredeyse 10 öğrenciye 1 akademisyen oranıyla laboratuvar derslerini alabiliyoruz. Bu da sayıdan etkilenmemizi engelliyor.
  • Ayrıca 310 sınıf arkadaşı 310 farklı dünya demek. Sosyalleşmek, arkadaş edinmek, farklı sosyal alanlara girebilmek, farklı kültürleri keşfetmek ve tanıyabilmek adına mükemmel bir fırsat.

Soru: Eğitim sisteminiz ve eğitim kadronuz nasıl, akreditasyonunuz var mı?

Cevap: Eğitim kadromuzda güçlü, deneyimli, araştırma ve hizmet alanında birikim sahibi alanında Türkiye’nin en iyi öğretim üyeleri yer almaktadır. Eğitim programı sistem temelli  yatay ve dikey ve spiral entegrasyon oluşturacak biçimdedir.

İstanbul Tıp Fakültesi’nde verilen eğitim Ulusal ve Uluslararası alanda akredite olmuştur. Diplomalarımızın uluslararası alanda geçerliliği bulunmaktadır.

Soru: İngilizce Tıp Bölümünüzde bizi neler bekliyor?

Cevap: Türkiye’nin ilk Tıp Fakültesi olan ve köklü tarihinde birçok ilkler yaşayan kurumumuz yılların verdiği tecrübe ve birikimiyle 2017-2018 Eğitim yılında İngilizce Tıp Bölümü öğrencilerine eğitim vermeye başlayarak kendisine yepyeni bir yol daha açmış bulunmaktadır. Eğitim planı araştırma temelli olan İngilizce Tıp Bölümü müfredatının, fakültemiz Türkçe Tıp Bölümü müfredatı ile parelel olmasına dikkat edilmiş ve bu müfredat Türkiye’nin kendi alanlarında en başarılı öğretim üyeleri tarafından hazırlanmıştır.

Soru: Haftada 5 gün 8.30/16.30 ders mi görülüyor? Boşluklarınız var mı?

Cevap:

  • Her yıl değişiyor tabii ki. İlk senelerde serbest vakitler daha çok olsa da zamanla daha yoğun bir eğitime tabii tutuluyorsunuz. Yine de genellikle 8.30/16.30 disiplininde ilerlemeyen bir ders programımız var. Farklı dönemlerde farklı saatlerde ders görüyoruz ve genelde 7 ders görmeden günü noktalıyoruz.

Soru: Kaçıncı sınıftan itibaren hasta görme imkanınız oluyor?

Cevap:

  • 1. Dönemden itibaren. Dediğimiz gibi kampüsümüz hastane ile iç içe. 1. Sınıfta öğrencilerimiz klinik gözlem amacıyla daha ilk haftadan farklı polikliniklere dağıtılırlar. Daha sonrasında 1 hafta hastanemizin çeşitli birimlerinde ve 1 hafta da bilimsel araştırmaların yapıldığı laboratuvarlarımızda olmak üzere toplamda 1. sınıf eğitimlerinin 2 haftasını sadece klinik ve laboratuvarlarda çalışarak geçirirler. Öğrencilerimizin kliniklerle olan ilişkisi daha sonraki yıllarda ise artarak devam eder. Öğrencilerimiz bazen merakla kendilerini acil servislerde hasta görmeye çalışırken bulabiliyor. Normal eğitim sistemimiz dışında 1. Sınıfta bile Acile-Polikliniğe-Ameliyathanelere gidip “Öğrenmek istiyorum” dediğinizde kimse sizi engelleyemiyor. Etik kurallar ve hastane kuralları çerçevesinde İstanbul Tıp Fakültesi çatısı altında istediğiniz zaman hasta ile temasa geçme imkanınız var. 2. Dönemde da durum bu şekliyle devam etmektedir. 3. Dönemde öğrencilerimiz fakültemize özgü olarak, okulda geçirdikleri vakitlerinin yarısını kliniklerde hasta başı pratikleri ve öğretim üyesi uygulamaları olarak geçirirler. 4.-5.-6. Dönemlerde ise eğitim tamamen kliniklerde yürütülmektedir.

Soru: Tıp alanında farklı alt bölümlerde araştırma yapma imkanı bulabilir miyiz?

Cevap:

  • Fakültemiz kampüsünde Medikal Hologram Eğitim Laboratuvarı, 3D Tıbbi ve Endüstriyel Tasarım Laboratuvarı, Aziz Sancar Deneysel Tıp Araştırma Enstitüsü gibi öğrencilerin farklı alanlara yönelmesine imkan sunan araştırma merkezlerimiz ve öğrencilerimize bu konuda rehberlik eden Öğrenci Bilimsel Araştırma Kulübü, Sinir-Bilim Kulübü, Medikal Teknoloji ve Oryantasyon Kulübü vb. birçok öğrenci kulübümüz bulunmaktadır. Ayrıca fakültede devam eden ve yürütülmeye başlanacak yeni çalışmalara katılmak isteyebilecek öğrenciler için duyuru sistemiyle çağrı yapılmak, öğretim üyelerimiz öğrencilerimizi bilimsel çalışmalara teşvik etmektedir.

Soru: Üniversite kapsamındaki yurt dışı imkanlarınız nasıl?

Cevap:

  • Öğrencilerimize bireysel olarak yurt dışında farklı üniversitelerde staj yapma imkanı sağlanırken, Erasmus Öğrenci Değişim Programı çerçevesinde birçok üniversitede derslerinin bir veya iki dönemini yurt dışında alma imkanı da sunulmuştur. Aynı zamanda Mevlana Öğrenci Değişim programı ile tüm dünyaya açılırken Farabi Öğrenci Değişim Programı ile de Türkiye’deki tüm tıp fakültelerine gitme hakkı verilmiştir. TURKMSIC değişim programları, fakültemizin ikili özel anlaşmaları ve yine fakültemizin M8 Alliance üyeliği sayesinde de ayrıca öğrencilerimiz yurtdışına çıkabilmek adına başka hiçbir yerde bulunmayan birçok ayrıcalığa sahiptirler. Fakültemizin Yurtdışı Ayrıcalıkları için TIKLAYINIZ. Fakültemizin Yurtdışı Ortaklıkları için TIKLAYINIZ.

Soru: Kampüs alanınız içerisinde yurt imkanınız var mı?

Cevap:

  • 2019 yılı itibariyle EVET. Kampüs girişimizle aynı cadde üzerinde ve 50 m yürüme mesafesinde hem kız hem de erkek öğrenciler için 2 adet yurdumuz bulunmaktadır. (Bu konu hakkında daha ayrıntılı bilgi almak için tıklayınız.)

Soru: Şehir dışından gelen öğrenciler için yurt imkanları nasıl?

Cevap:

  • İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsü’ne olan yakınlığımızdan dolayı çevremizde çok fazla yurt bulunmaktadır. Özel yurtlar için çok fazla seçenek varken devlet yurtları daha kısıtlıdır. Kızlar için KYK Cevizlibağ Atatürk Kız Öğrenci Yurdu fakültemize çok yakın ve tramvay güzergahında olup ulaşımı çok rahattır ve yine kızlar için civarda bunun dışında çok sayıda KYK ve özel yurt alternatifi yer almaktadır. Erkekler KYK konusunda kızlar kadar şanslı değil ne yazık ki. KYK Fatih Sultan Mehmet Erkek Öğrenci Yurdu metro veya otobüs ile yaklaşık 45 dk uzaklıktadır ve Beyazıt’ta yer alan Kadırga Erkek Öğrenci Yurdu okula en yakın KYK yurdudur. Tabii özel yurtlar da mevcut, gelmeden araştırmakta fayda var. İstanbul Üniversitesi’nin sahip olduğu yurt imkanları da vardır. 2019 yılı itibariyle kampüs girişimizle aynı cadde üzerinde ve 50 m yürüme mesafesinde hem kız hem de erkek öğrenciler için 2 adet İstanbul Üniversitesi bünyesinde yer alan yurtlarımız açılmıştır . (Bu konu hakkında daha ayrıntılı bilgi almak için tıklayınız.)

Soru: Öğrencilerinizin fakülte hayatı nasıl? Kampüste yaşam nasıl?

Cevap:

  • İstanbul Tıp Fakültesi’nde 43 tane aktif kulüp bulunmaktadır. Bu kulüplerin hepsi öğrencilerin katılımıyla çalışmalarını devam ettirmektedir. Bu da öğrencilerimizin sabahtan akşama kadar ders çalışmadığını ve sosyal faaliyetlere dolu dolu katılabildiğini gösteriyor. Bilimsel çalışmalardan su altı dalışlarına kadar çok çeşitli faaliyetleri kulüplerimizde sürdürüyoruz. Ayrıca İstanbul Üniversitesi bünyesinde olduğumuz için İstanbul Üniversitesi’nin de kulüplerinden  ve kurslarından yararlanabiliyoruz. (Bu konu hakkında daha ayrıntılı bilgi almak için tıklayınız.)

Soru: Fakülte içinde kampüs hayatı nasıl, sosyal imkanlarınız ve  öğrenci kulüpleriniz hakkında bilgi verir misiniz?

Cevap:

  • İstanbul Üniversitesi Çapa yerleşkesi İstanbul’un en merkezindeki referans hastane kampüsü olduğu için çok yoğun ve dinamik bir yapıya sahiptir. 7/24 hasta sirkülasyonu vardır ve kampüs öğrencilere nitelikli bir tıp eğitimi için her türlü imkanı sunar.Ayrıca 43  farklı alanda faaliyet gösteren öğrenci kulüpleri ile öğrencilerine bilimsel, sosyal ve kültürel alanlarda zamanlarını kaliteli değerlendirme imkanı sunmaktadır. Bu özelliği ile İstanbul Üniveristesi’nde en fazla kulübü bulunan ve en fazla aktivite yapan fakültedir.

Soru: Yemek ve kafeterya imkanları hakkında bilgi verir misiniz?

Cevap:

  • Yemekhanemizde hafta içi 3 öğün yemek yeme imkanımız bulunmaktadır. İstanbul Üniversitesi öğrenci kartına sahip herkes faydalanabilir. Aynı şekilde İstanbul Üniversitesi bünyesindeki herhangi bir yemekhaneyi de kullanabiliyoruz.
  • Kampüs içerisinde 7/24 hizmet veren kantinlerimiz de bulunmaktadır. (Bu konu hakkında daha ayrıntılı bilgi almak için tıklayınız.)

Soru: Uluslararası alanda İstanbul Tıp Fakülteli olmak ne demektir?

Cevap:

  • İstanbul Tıp Fakültesi 17 ülkeden 24 tıp fakültesinin üye olduğu  M8 Alliance olarak adlandırılan ve dünyanın saygın üniversitelerinin ve tıp fakültelerinin bulunduğu birliğin daimi resmi üyesidir. Fakültemizin sayısız mezunu ve öğrencisi yurtdışında bizi temsil etmeye devam etmekte ve büyük başarılara imza atmaktadır. Prof. Dr. Aziz Sancar hocamızın da dediği gibi: “İstanbul Tıp Fakültesi mezunu olmak bir ayrıcalıktır. Ondan daima iftihar edin ve bunu hiç çekinmeden söyleyin.”

Soru: Şehir dışından fakültenize ne kadar öğrenci geliyor?

Cevap:

  • Her dönemde yerleşen öğrencilerimizin tercihlerine bağlı bir konu olmakla beraber, fakültemize yerleşen öğrencilerin ortalama %65-75‘i İstanbul ili dışından okulumuza gelmektedirler.

Soru: Mezunlarınızın TUS başarıları nasıl? 

Cevap:

  •  Fakültemiz, mezunları tıpta uzmanlık sınavında Türkiye’deki en başarılı tıp fakültelerinden biri olmakla beraber, fakültelerin TUS başarısından söz edilmez. Çünkü tıp fakültelerinin değil olsa olsa tus dersanelerinin TUS başarısı olur, onlar başarılarını paylaşır övünürler. TUS başarısı kişiseldir. Tıp fakültesi TUS’a öğrenci hazırlamadan memlekete ve dünyaya nitelikli hekimler yetiştirir.
    Çalışma disiplinine ve bilincine sahip, hedefi olan her hekim TUS’ta başarılı olacaktır. TUS’u bu konuda KPSS’ye benzetebiliriz. Mesleki yetkinliği ve beceriyi ölçmekten ziyade bir eleme-sıralama sınavıdır aslında. Nasıl ki mezunlarının KPSS sonuçlarına göre eğitim fakültelerini değerlendirmiyorsak, TUS sonuçlarına göre de tıp fakültelerini değerlendirmek doğru olmaz. Yeterli çalışmayı gösterecek doktor olmayan bir insanın dahi bu sınavda iyi bir sonuç elde edebilmesi mümkündür.

Soru: Uzmanlıkta fakülte ne kadar tercih ediliyor?

Cevap:

  • İstanbul Tıp Fakültesi lisans eğitiminin yanı sıra lisansüstü ve tıpta uzmanlık eğitimi için de çok tercih edilen ve en iyilerin bir araya geldiği bir bilim yuvasıdır. En iyi ve en deneyimli öğretim üyeleriyle İstanbul Tıp Fakültesi herhangi bir cerrahi, klinik veya temel bilim dalında uzmanlaşmak isteyenler için uzmanlık tercihinde hemen her branşta ilk beşte ve çok büyük çoğunluğunda da en çok tercih edilen fakülte konumunda yer almaktadır. Özellikle İTF havasını solumuş mezunlarımız ,uzmanlık serüvenlerine de fakültemizde devam etmeyi özellikle tercih ederler.

Soru: Sınıf geçme/kalma oranları nasıl?

Cevap:

  • …………………………………………………………….. CEVAP YAKINDA YÜKLENECEK

Soru: Diğer fakültelerden geçiş imkanı var mı? Diğer fakültelere geçiş imkanı var mı?

Cevap:

  • Fakültemize diğer kurumlardan geçiş yapılabildiği gibi aynı şekilde İstanbul Tıp Fakültesi öğrencileri için de tıp ve tıp dışı kurumlara geçme hakkı bulunmaktadır. Bu kapsamda iki seçenek mevcuttur: merkezi yerleştirme ve yatay geçiş. Merkezi yerleştirme ile öğrenciler, 1. Sınıfın sonunda not ortalamasına bakılmaksızın  YKS’de aldıkları puanın geçiş yapacakları fakültenin taban puanından yüksek olması şartıyla açılan kontenjan doğrultusunda istediği fakülteye geçiş yapabilir. Yatay geçişte öğrenci öğrenim gördüğü senenin sonunda tıp fakültesinde sahip olduğu ortalama ile başvuracağı okulda açılan kontenjan için diğer başvuranlarla sıralamaya girer. Sonrasında not ortalaması yüksek olan öğrenciler açılan kontenjan doğrultusunda fakültemize kabul edilirler . Not ortalaması aynı olan öğrencilerin üniversite yerleştirme puanları kıyaslanarak alınır. Ancak fakültemiz yatay geçişte çok tercih edildiğinden dolayı fakültemize not ortalaması yalnızca 4 üzerinden 4 olan öğrenciler kabul edilebilmektedir.

Soru: Tıp fakültesini devlet üniversitesinde okumanın ayrıcalıkları nelerdir? 

Cevap:

  • Hekimlik mesleği teorik bilginin doğru yerde, doğru zamanda, doğru şekilde başarılı uygulama esasına dayanır. İyi bir teorik eğitim çoğu yerde alınabilir. Ancak uygulama kısmı “insan” ile pekişir. Bu yüzden tıp tercihi yapacak öğrencilere “hasta sirkülasyonu fazla olan devlet üniversitelerini tercih etmeleri” önemle tavsiye edilir. Varoluşundan bu yana ve halihazırda İstanbul Tıp Fakültesi, bir yılda en çok hasta ağırlayan az sayıdaki üniversite hastanelerinden bir tanesi konumundadır. Fakültemizde öğrencilere hem mesai saatlerinde hem de mesai saatleri dışında pratik yapma, görerek öğrenme ve tecrübe etme imkanları sunulmaktadır

Soru: Fakültenizin/Üniversitenizin yapılan akademik ve bilimsel değerlendirmelerdeki durumu nedir?

Cevap:

  • İstanbul Tıp Fakültesi dünya sıralamasında 2018-2019 verilerine göre dünyada 560, Türkiye’de 2. İstanbul ilinde 1. sıradadır. Bu rankingler eğitim kalitesi, mezun istihdamı, araştırma çıktısı, kalite yayınları ve atıflar baz alınarak total bir puanla sıralanmaktadır. Bu veriler ışığında Fakültemiz, Türkiye’de en çok araştırma ve atıf sayısına sahip olan fakültelerden biridir. Ayrıca öğrencilerimiz fakültemizde yapılan bilimsel araştırmalara isteğe bağlı olarak katılabilir, alanında yetkin öğretim üyelerimizden bilimsel çalışmaların inceliklerini erkenden öğrenebilirler.

Soru:  İstanbul Tıp Fakültesi Çapa Kampüsünden başka bir yere taşınacak mı?

Cevap:

  • Geçmişte ortaya atılmış birçok temelsiz iddianın aksine İstanbul Tıp Fakültesi’nin taşınması gibi bir husus gündemde değildir. Buna ek olarak 2017 yılında Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği üzere eski Hasdal Askeri Kışlası üzerinde fakültemize ek olarak yeni bir kampüs yapılması planlanmıştır. Mevcut Çapa Kampüsüne ilave olarak yapımı planlanan bu kampüsün 11 kat daha büyük bir ormanlık arazi içerisinde sosyal, bilimsel, modern ve teknolojik ilave katkıları barındırması hedeflenmekte olup; henüz proje aşamasına geçilememiştir.

 

Hulusi BEHÇET, Kemal ATAY, Tevfik SAĞLAM, Muzaffer AKSOY, Aziz SANCAR gibi ülkemizin tıp tarihinde imzası olan hocalarımızın açtığı yolda emin adımlarla ilerlemek hedefimiz. Bu büyük aileye katılmaya hazır mısınız?